РОСТОК-ХОЛДИНГ інвестує 50 млн грн у тваринництво

06 липня 2021, 16:55 3624

Компанія «РОСТОК-ХОЛДИНГ» спрямує 50 млн грн на відновлення ферми: повністю реконструює сараї для корів у селі Грем’яч на Чернігівщині, збудує кормоцех та силосну яму.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що на кінець вересня дійне стадо планують збільшити до 205 голів, у 2022 році після повної реконструкції сараїв ферма вміщатиме 400 корів.

«На часі повна реконструкція другого сараю, де встановлять делавалівський молокопровод — корова буде доїтися прямо в трубу, з труби молоко надходитиме у танк-охолоджувач, звідти — на молокозавод. Молоко не контактуватиме ані з руками доярок, ані з повітрям. Воно буде екстракласу, тож молокозаводи платитимуть за нього більше», — розповідає головний зоотехнік ферми В’ячеслав Булашенко.

«РОСТОК-ХОЛДИНГ» придбав ферму у 2014 році. Відтоді встановили транспортери, зробили вакуумну систему, освітлення, почали заготівлю кормів за сучасною технологією.

Цьогоріч закупили техніку для заготівлі кормів: косарку, граблі, тюковоз для перевезення сіна. У 2016 році купили нетелів голштинської молочної породи.

«На сьогодні на фермі 120 голів дійного стада і 50 нетелів. На день від однієї корови надоюють 26 літрів молока. Тут має бути сучасна ферма з найновішими технологіями. Зараз сюди вкладаємо 45−50 млн грн», — підсумував генеральний директор агропромислового холдингу Дмитро Купавцев.