Рекорд за рекордом: НІБУЛОН завершив обмолот соняшника

04 листопада 2021, 16:49 4299

Компанія «НІБУЛОН» завершила жнива олійної культури у сезоні 2021 з найкращим показником за весь час діяльності — 51,1 тис. т валового збору.

Як говориться у повідомленні компанії, вслід за успішними жнивами ранніх зернових культур, із рекордним показником врожайності 46,2 ц/га, отримано максимальні результати зі збирання насіння соняшнику.

«Минулого тижня усі виробничі підрозділи компанії, які розташовані у восьми областях країни, відзвітували про успішне завершення жнив соняшнику, зібравши 51 068 т насіння із 22,5 тис. га. На сьогодні це найкращий показник врожайності цієї культури, попередній рекорд протримався три роки», — говориться у повідомленні.

Як пояснили в компанії, такому результату сприяла низка факторів: якісне насіння імпортної селекції від найкращих виробників; окрім основного ще і додаткове мінеральне живлення; дотримання передових технологій обробки посівів соняшнику; чітке дотримання термінів посіву та строків збирання; потужна техніка; сприятливі агрометеорологічні умови у цьому сезоні.

Уточнюється, що середня врожайність культури зросла на 26,8%.

Наразі усі виробничі філії у різних регіонах України активно працюють над збиранням врожаю кукурудзи, який цьогоріч за прогнозами фахівців також має стати рекордним. Так, наприклад, уже зараз підрозділи компанії у Хмельницькій та Житомирській областях демонструють результат у понад 100 ц/га.

Паралельно із збиральною кампанією в стислі терміни, як і завжди, «НІБУЛОН» завершує комплекс осінньо-польових робіт. Також завершено посів озимих пшениці та ячменю, які у сезоні 2022 займають площу у 29,6 тис. га.


Для довідки: сновні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.