Виробництво ковбас МХП підтвердило безпечність продукції

23 червня 2021, 12:11 2699

ПрАТ «Український бекон», що виготовляє м«ясні вироби ТМ «Бащинський», отримало сертифікат відповідності впроваджених процесів та потужностей виробництва вимогам міжнародного стандарту з безпечності харчових продуктів ВRC Global Standard.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, наразі лише п«ять харчових підприємств в м«ясопереробній галузі України можуть похвалитися цим досягненням: ПрАТ «Миронівська птахофабрика», МПЗ «Легко», ТОВ «Вінницька Птахофабрика», ТОВ «УПГ — ІНВЕСТ» та ПрАТ «Український бекон». При цьому «Український бекон» став першим та, поки що, єдиним виробником ковбас у цьому списку.

«Підприємство отримало сертифікацію одразу у чотирьох категоріях (готові продукти із сировини (м'ясо та вегетаріанське), м'ясні / рибні продукти, що пройшли теплову обробку, консервоване та / або ферментоване сире м'ясо і риба, готові страви та сендвічі, готові до вживання десерти) — всі інші наші виробники обмежились однією або двома», — уточнили в компанії.

Перевірку відповідності вимогам ВRC Global Standard проводила міжнародна компанія SGS, що є світовим лідером на ринку контролю, експертизи, випробувань та сертифікації. Протягом п«яти днів її спеціалісти інспектували виробництво, ретельно вивчали кожен аспект роботи колективу, процеси, технології та обладнання, що використовують на підприємстві. 

«Саме за цих умов нарешті стала можливою поява на українському ринку м«ясопереробного підприємства з такою сертифікацією. Підприємство майже рік готувалось до перевірки. Компанія привела стандарти роботи всіх без виключення співробітників до відповідного рівня. Важливим є все: якість сировини, стан території, обладнання, дотримання гігієнічних норм… При цьому недостатньо один раз пройти сертифікацію. Треба регулярно, в нашому випадку — раз на рік, проходити повторну перевірку незалежними аудиторами, аби підтвердити відповідність виробництва заявленим вимогам», — говорить начальник відділу якості ПрАТ «Український бекон» Наталя Холявко. –


Для довідки: Міжнародний стандарт BRC безпечності харчових продуктів визнаний Глобальною ініціативою з харчової безпеки (GFSI) — програмою, спрямованою на уніфікацію міжнародних стандартів в галузі безпечності харчових продуктів за підтримки провідних світових підприємств роздрібної торгівлі та виробників продуктів харчування.

ПрАТ «Український бекон» є частиною індустріального холдингу МХП, випускає продукти торгової марки «Бащинський» та входить до ТОП-5 найбільших м«ясопереробних компаній України. Асортимент налічує понад 250 продуктів. Основні товарні групи: сосиски, варена ковбаса, сардельки, ковбасні делікатеси. Додаткові нові напрямки: кулінарні вироби, сендвічі та м'ясні снеки.