Підприємство на Чернігівщині атакували рейдери: власників побили (оновлено 11:27)

27 травня 2019, 10:55 3766

Близько двох десятків молодиків спортивної зовнішності 24 травня 2019 р. окупували один з об'єктів аграрного підприємства «КрокУкрЗалізбуд», що в селищі Мала Дівиця Прилуцького району Чернігівщини.

Як розповіли власники компанії,  на них напали і побили, повідомляє ЧЕline.tv

«Сьогодні сюди привезли людей кавказької національності, які били мого чоловіка і мене. Обіцяли закопати тут у землю. Дивом перебували тут сторонні люди, які мене підняли в той час, як били мого чоловіка. Викликали «швидку», — розповідає фінансовий директор та співвласник ТОВ «КрокУкрЗалізбуд» Людмила Андрієвська.

У поліції кажуть, що в ситуації потрібно розбиратися.

«Є одні власники, є інші особи, які себе теж вважають власниками. В одних є одні документи, в інших — інші документи. Щоб визначити, хто правий, треба документи досконало вивчити», — коментує начальник Прилуцького відділу поліції Олександр Яцик.

Традиційно передує силовому захопленню «юридична артпідготовка».

«В жовтні минулого року за підробленими документами суд у Донецькій області виніс рішення, що Людмила Андрієвська передала своє підприємство невідомій людині — якомусь Сущенку, що проживає в ДНР. Після цього пішли якісь махінації з держреєстром юридичних осіб. Сьогодні це вилилось в рейдерське захоплення підприємства», — говорить керівник юридичного відділу та співвласник ТОВ «КрокУкрЗалізбуд» Віталій Загоруйко.

За словами Андрієвської, про претендента на чернігівські землі, пана Сущенка, ніхто не знає.

«Я не знаю, хто ця людина. Його не було в жодному суді. За підробленими документам я нібито отримала велику суму грошей і відписала підприємство. Говорили, що документи є десь у ДНР», — відзначає вона.

Після переговорів, у яких брали участь обидві сторони конфлікту разом із правоохоронцями та представниками Чернігівської обласної адміністрації, частково було досягнуто компромісу. Непрохані гості залишили територію, їхнє місце займе державна охорона.

Як повідомив AgroPortal.ua керівник юридичного відділу і співласник ТОВ «КрокУкрЗалізбуд» Віталій Загоруйко, замовником рейдерського захоплення став родич.

«Рідний батько зайнявся рейдерством, вводить до складу засновників-сепаратистів з Донецька, наймає тітушок з Луганської області та намагається захопити наше підприємство. Вони сумлінно підготувалися до цього — організували розгляд судових позовів в Мар'їнський суд Донецької області, куди подали абсолютно липові документи, в т.ч. заяву дружини за її згодою, зробили під неї липовий паспорт. Пізніше отримали рішення, що вона начебто заборгувала сепаратистові 10 млн грн. Після цього вона нібито уклала мирову угоду, що в рахунок боргу вона віддає своє підприємство. Під цим видом стали далі захоплювати підприємство», — розповів він.

Власники підприємства звернулися до поліції, а також оскаржили рішення в суді.

«Зараз справу веде Державне бюро розслідувань, також під контроль взяло СБУ, оскільки справа стосується зради державі і фінансування тероризму», — додав Загоруйко.

Також він додав, що після побиття рейдерами Людмила Андрієвська потрапила до лікарні зі струсом мозку.