Оліяр ввела в експлуатацію модернізовану лінію рафінації

08 квітня 2021, 19:00 3088

Спеціалізовану лінію рафінації олії запустили в роботу на заводі «Оліяр».

Про це йдеться у повідомленні компанії GEA, яка проводила розширення й оптимізації існуючого виробництва соняшникової та рапсової олій.

«Фахівці GEA не стали пропонувати просте стандартизоване рішення, натомість розробили новий процес рафінації з дотриманням наших потреб і специфікацій. Тепер ми можемо виконувати водну гідратацію та одностадійну спецгідратацію на одній лінії», — розповідає завідувач виробництва ПП «Оліяр» Тарас Цибух.

Нове обладнання дозволяє змінювати налаштування в процесі сепарування з огляду на змінний склад натурального продукту, збільшити вихід і забезпечити високу якість готового продукту згідно специфікації. Також система дозволяє збільшити гнучкість виробництва, адже усі процеси рафінації можна виконувати на одному сепараторі.

Крім того, конструкція забезпечує економію енергії та скорочує обсяги технічного обслуговування і тривалість простою.

Для дотримання термінів проведення пусконалагоджувальних робіт команда німецьких фахівців з GEA організувала інтенсивне навчання для українських колег в форматі відеоконференції.

«Ми крок за кроком пройшли з українськими колегами через весь процес пусконалагоджувальних робіт, щоб вони змогли успішно відтворити усі етапи на майданчику замовника», ? розповідає заступник керівника відділу відновлюваних ресурсів в GEA Бірґер Хорнс.


Для довідки: «Оліяр», реалізує свою продукцію під торговими марками «Майола», «Родинна», «Соняшна» і «Оліяр». МЕЗ компанії переробляє три види олійних культур — насіння соняшнику (потужність 1200 т/добу) і ріпаку (1000 т/добу), а також соєві боби (880 т/добу). Оперує елеватором на 43 тис. м3. Підприємство є одним з найбільших виробників масла в Західній Україні.