Ольгопіль відмовилась від цукрових буряків на користь кукурудзи

09 квітня 2019, 14:08 1866

«Агрофірма «Ольгопіль» значно скоротила площі під цукровим буряком і збільшила під кукурудзою.

Про це йдеться у повідомленні компанії Bayer, яка постачає господарству засоби захисту рослин.

«Кілька років тому стратегічною культурою господарства був цукровий буряк — площа під ним становила 1250 га», — повідомив головний агроном «Агрофірми «Ольгопіль» Іван Діхтяр.

За його словами, однак через низку економічних причин, зокрема падіння ціни на цукор, директор Павло Каленич прийняв складне рішення зменшити площу під солодкими коренями майже в 10 разів. Нині тут сіють лише 113 га цукрових буряків

«Цукровий буряк ми не забуваємо, хоч ця культура дуже вимоглива в плані живлення і захисту. Її вирощування аграрії називають вищим пілотажем», — відмічає Іван Діхтяр.

У той час, як у господарстві зменшили площі під цукровими буряками, на зміну їм прийшла кукурудза. Тепер вона займає до 20% площі. Ольгопільські аграрії при класичній технології навчилися стабільно отримувати врожаї більше 10 т/га на круг.


Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» заснована у 2000 році. Земельний банк 4,89 тис. га землі у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійня. Працює свиноферма, молочно-товарна ферма.