Нова технологія з вирощування сорго дозволяє збирати 14,43 т/га

23 жовтня 2018, 14:28 3756

«Книга рекордів України» поповнилася новим досягненням: у цьому сезоні завдяки «Технології Бардина-Чикалюка вирощування сорго», розробленої спеціалістами ТОВ «НВТ «УКРСОРГО» з використанням препаратів «UKRAVIT», вдалося зібрати рекордний врожай зерна сорго.

В компанії UKRAVIT повідомляють, що рекорд був зафіксований 20 вересня в с. Маківка на Київщині представником Національного проекту «Книга рекордів України». Якість вирощеного зерна підтвердила сертифікована лабораторія смт Рокитне.

Усього з облікової площі у 6 га було зібрано 86 580 кг, що в перерахунку на 1 гектар становить 14,43 т/га. Для порівняння, середня врожайність зерна сорго по Україні становить 3,5 т/га.

За словами генерального директора ТОВ «НВТ «Укрсорго», к.б.н. Ярослава Бардина, сорго — перспективна для України культура; вже сьогодні вона є найближчим конкурентом зерновій кукурудзі. Однак для досягнення максимальної врожайності цієї культури необхідно дотримуватись розробленої технології вирощування.

«У розробці технології вирощування сорго ми використали препарати виробництва ГК UKRAVIT, а саме — гербіцид «Варяг», інсектицид «Хлорпірівіт-Агро» та десикант «Десикант». Вони відповідають найвищим світовим стандартам якості та забезпечують культурі максимальний захист від шкідливих організмів. Господарства, які частково або повністю перейшли на цю технологію вирощування, вже сьогодні отримують врожай від 6 до 12 т/га», — зазначає Ярослав Бардин.

За його словами, мета ТОВ «НВТ «Укрсорго» спільно з UKRAVIT вже у 2019 році досягти врожайності не менше 20 тонн з гектара.