Нива Переяславщини значно збільшить потужності комбікормового заводу

11 червня 2021, 13:25 2945

«Нива Переяславщини» проводить другий етап реконструкції комбікормового заводу.

Як говориться в повідомленні компанії, модернізація направлена на збільшення потужності заводу і осучаснення, зокрема і технологічним обладнанням від визнаних європейських виробників фірми BUHLER (Швейцарія).

В рамках реконструкції буде збільшено потужність виробітку, встановлено додатково змішувач двотонник, що дозволить наростити виробництво комбікормів до 800 т на добу. Зараз потужність заводу складає 180 тис. т/рік, тобто близько 500 т/доба.

«Також буде встановлено обладнання для зони витримки, що дозволить додатковий прогрів близько 4 хвилин уже готового комбікорму і покращить його безпечність для тварин. Збільшення потужності потягне за собою реконструкцію більшості вузлів та агрегатів, будуть зміцнені конструкції заводу, і він стане принципово іншим», — додали в компанії.

Завершити роботи планують у 2022 році.


Для довідки: група компаній «Нива Переяславщини» обробляє близько 23 тис. га, потужності зі зберігання зерна становлять близько 150 тис. т, щорічний експорт зернових — 100 тис. т. У структурі групи — свинокомплекси, комбікормовий завод, забійний цех і м'ясокомбінат, що випускає продукцію під ТМ «П'ятачок».