НІБУЛОН запустить новий річковий термінал в червні

08 травня 2020, 10:26 2961

Річковий зерновий термінал компанії «НІБУЛОН» філії «Зеленодольська» у с. Мар'янське Апостолівського району Дніпропетровської області розпочне свою роботу вже в червні.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, вже наступного тижня спеціалісти планують завершити монтаж металоконструкцій робочої вежі перевантажувального термінала.

«На сьогоднішній день висота каркаса становить 38,4 м (із 48 м). У робочій вежі вже змонтовано: бункерні ваги (PRECIA S.A., Франція), сито повітряний сепаратор та три скальператори (Bühler GmbH, Німеччина). Триває монтаж чотирьох основних норій та самопливного обладнання, а також шести ланцюгових та трьох стрічкових конвеєрів (Cimbria Unigrain A/S, Данія)», — уточнюють в компанії.

Завершені роботи з формування конструкцій повітряних галерей над зерносховищами (ємністю по 5,5 тис. т) та двох сушарок. Крім того, завершується обшивка металом першої сушарки, і вже наступного тижня відбудеться поставка газового обладнання. Завершено зведення бункерів відходів. Триває монтаж транспортного обладнання — 12 ланцюгових конвеєрів, а також силових кабелів кабельної естакади.

«На філії вже змонтовані шість зерносховищ (AGI EMEA S.R.L., Італія). Вже наступного тижня розпочнеться монтаж решти десяти», — уточнили в компанії.

Також зазначається, що змонтовано і введено в експлуатацію автомобільні ваги. Завершено монтаж металоконструкцій і обшивку металопрофілем автомобілерозвантажувача на три автомобілі. Ведеться монтаж останнього обладнання для розвантажування автомобілів. Триває монтаж обладнання в трансформаторній підстанції. 

Завершуються роботи і в адміністративно-лабораторному корпусі. Розпочато проведення покрівельних робіт і оздоблення механічної майстерні.  

Триває і будівництво вантажного причалу майбутнього термінала довжиною 150 м.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.