НІБУЛОН встановив рекорд з експорту збіжжя

06 вересня 2018, 08:00 1990

Компанія «НІБУЛОН» з початку нового 2018/19 МР вже експортувала близько 965 тис. т збіжжя. В порівнянні з аналогічними періодами попередніх років, це найбільший показник за весь час діяльності компанії.

Як говориться у повідомленні компанії, попередній максимум був досягнутий ще  у 2015/16 МР і склав більше 915 тис. тонн.

«Найбільші досягнення «НІБУЛОН» продемонстрував у серпні — більше 530 тис. тонн відвантаженого збіжжя. До цього часу компанія не перевищувала рекордний показник серпня 2013 року у 430 тис. тонн», — уточнили в компанії.

В компанії зазначили, що частка країн Азії в структурі сумарного експорту компанії склала  64,5% проти 47% у 2016/17 МР.

«Така позитивна динаміка підтвердила правильність обраного компанією курсу на розвиток східних напрямків збуту продукції, що відповідає кон«юнктурі  світового ринку. Тільки частка Китаю минулого року зросла з 2,5 до 17,6%. Також варто відмітити повернення компанії до роботи з ринком Південної Кореї, куди було відправлено близько 200 тис. т продукції, у той час коли в попередньому МР контрактів з цією країною не було», — додали в компанії.

Стабільно потужною залишається доля експорту «НІБУЛОНу» до Індонезії. Уже другий рік поспіль, компанія долає відмітку в 12% від загального експорту до цієї країни та продовжує нарощувати оберти, а також залучати нових клієнтів.

«Ще одним досягненням минулого МР стала пряма участь компанії в державних тендерах Королівства Саудівської Аравії щодо закупівлі ячменю. «НІБУЛОН» пройшов акредитацію компанії-постачальника в Зерновій організації Саудівської Аравії (SAGO), яка вже висловила своє бажання щодо збільшення об»ємів співпраці», — додали в компанії.