НІБУЛОН отримає $100 млн на елеватори та логістику

16 червня 2017, 10:37 2967

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надає фінансування компанії «НІБУЛОН» в розмірі до $100 млн.

Кошти будуть спрямовані на зміцнення інфраструктури, що пов’язана з агросектором, зниження втрат врожаю і підвищення глобальної продовольчої безпеки, повідомляють в агрохолдингу.

Зокрема, IFC надасть до $60 млн за рахунок власних ресурсів для фінансування заборгованості та залучить до $40 млн коштів від інших кредиторів, для підтримання планів «НІБУЛОНу» щодо нарощування об’ємів торгівлі до 7 млн т протягом наступних чотирьох років — збільшення майже на 40%.

«У минулому році нам вдалося оптимізувати транспортні витрати на доставку зерна, скоротити терміни доставки, а також розвантажити дороги в декількох регіонах. У найближчі два-три роки ми плануємо створити сучасну систему зберігання і транспортування зерна», — прокоментував генеральний директор «НІБУЛОНу» Олексій Вадатурський.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніш 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту «НІБУЛОНу» сягає 4,5 млн т.