Nestlе активно впроваджує європейську програму з оцінювання агровиробництва

31 травня 2017, 16:03 2332

Компанія Nestlе в рамках проекту «Господар» на базі Сумського національного аграрного університету (СНАУ) впровадила програму з оцінювання сільськогосподарського виробництва RISE. Консультантами із застосування програми вже стали п’ять викладачів університету.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, у квітні делегація викладачів СНАУ пройшла стажування у Бернському університеті прикладних наук, який є партнером проекту і розробником програми RISE. А наприкінці травня представник Бернського університету провів у СНАУ цикл семінарів для викладачів, задіяних у проекті, які по закінченню навчання отримали сертифікати консультантів RISE і у подальшому допомагатимуть фермерам виявляти можливості поліпшення і переходу до більш сталого способу ведення бізнесу. Кваліфіковані фахівці будуть оцінювати українські фермерські господарства та надаватимуть рекомендації їхнім власникам щодо поліпшення діяльності.

У рамках співпраці зі СНАУ над впровадженням програми RISE сторони також підписали меморандум про співпрацю, яким офіційно скріпили свої наміри щодо подальшої реалізації проекту.

«Наша глобальна мета — покращувати якість життя та сприяти здоровому майбутньому. Тому для нас понад усе важлива якість на всіх етапах виробництва — від сировини, яку ми використовуємо, до готового продукту на полиці в магазині. Ми працюємо тільки з найкращими постачальниками і прагнемо вивести аграрний ринок України на рівень, що відповідає найвищим стандартам якості, впроваджуючи наш проект «Господар» та, зокрема, програму RISE. Ми вдячні Сумському НАУ за плідну співпрацю і сподіваємося, що в майбутньому RISE буде включено до навчальної програми всіх профільних українських освітніх закладів», — прокоментував директор Nestlе в Україні та Молдові Ансгар Борнеманн.

Також у компанії звернули увагу, що на сьогодні частка української сировини і пакувальних матеріалів, що використовуються на підприємствах Nestlе в Україні, складає більше 70%. Для розвитку місцевих постачальників і приведення їхньої продукції у відповідність до євростандартів компанія і реалізує проект «Господар».


Для довідки: розвиток сільської інфраструктури — один із основних напрямків діяльності Nestlе в Україні в рамках реалізації глобальної ініціативи «Створення спільних цінностей» (Creating Shared Value). Програма оцінки сталого розвитку господарств RISE (Response-Inducing Sustainability Evaluation), розроблена Бернським університетом (Bern University of Applied Sciences) та вже застосована у понад 2500 фермерських господарств у 53 країнах світу, дозволяє зробити діяльність фермерського господарства більш структурованою, прозорою та вимірюваною. Оцінка на основі 10 параметрів, які відображають екологічні, економічні та соціальні аспекти діяльності підприємства і враховують такі чинники розвитку бізнесу, як родючість ґрунту, перспективність обраного напряму діяльності, загальна економічна ситуація в Україні тощо, забезпечує глибокий всебічний аналіз господарства та допомагає розробити ефективну стратегію його подальшого сталого розвитку з акцентом на зростанні прибутків та зниженні негативного впливу на навколишнє середовище.        

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. Бізнес Nestlе в Україні представлений наступними напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи), продукти швидкого приготування, дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корма для домашніх тварин.