Непростий і короткий: цукровий завод Cygnet завершив сезон

18 листопада 2019, 16:40 1743

Цукровий завод Cygnet 15 листопада завершив виробничий сезон, відпрацювавши 61 добу.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, було перероблено 165,9 тис. т цукрових буряків. Цукристість буряка у 2019 р. була вищою, ніж минулого року, і склала 18,6%.

Протягом сезону завод виробив 25,7 тис. т цукру. Вихід цукру склав 15,5%.

«Загалом  цей сезон для заводу був непростим і коротким. Це зумовлено особливостями переробки цукрових буряків, які виросли в посушливих умовах», — коментує головний технолог цукрового заводу «Сігнет-Центр» Алла Литвин.

Вона пояснила, що всього за два місяці завдяки модернізації обладнання, яка здійснюється згідно 5-річного плану компанії, вдалось покращити ряд виробничих показників.

«Ми підвищили ефект кристалізації в продуктовому відділенні на 2,5%,  трохи зменшили витрати вапнякового каменю до маси буряків та  витрати природного газу на 1 т виробленого цукру. А це, у свою чергу  —  зменшення собівартості виробленої продукції. Також зауважу, що в цьому році найбільший добовий виробіток цукру — 427 т, та  70% цукру — першої категорії», — додала Литвин.

Вона уточнила, що вересні завод успішно підтвердив відповідність Системи менеджменту безпечності харчових продуктів, яка впроваджена на підприємстві з 2016 року, міжнародному стандарту ISO 22 000:2018.

Далі колектив заводу починає готуватись до нового сезону. Поки що у планах встановлення ще одного фільтр-преса для фільтрації соку І сатурації, заміна елеватора цукру, продовження реконструкції сушильного відділення та низка інших заходів.

«Акцент лишається незмінним: збільшення продуктивності заводу, зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів та підвищення якості продукції», — підсумували на заводі.


Для довідки: група компаній Cygnet обробляє понад 24,2 тис. га в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях.