На Миронівській птахофабриці планують замінити електричну енергію на сонячну

28 серпня 2018, 14:13 2316

На «Миронівській птахофабриці», що входить до Групи МХП, уже рік працює енергозберігаючий проект, який покликаний з часом перевести виробництво повністю на використання енергії з відновлювальних джерел.

Про це AgroPortal.ua розповів заступник директора з інженерно-технічного обслуговування птахофабрики Денис Смирнов.

«В якості експерименту на виробничій бригаді №24 торік була встановлена одна сонячна панель потужністю 9 кВт, яка надає електроенергію для пропускного пункту, забезпечує освітлення приміщення, опалення, підігрів води. Протягом року експлуатації ця система показала себе добре, і вже в найближчий час ми плануємо збільшити кількість батарей на цьому об'єкті», — зазначив Денис Смирнов.

За його словами, на основі отриманих показників за рік роботи проект окупиться через п'ять років. Під час експлуатації батареї також з'ясувалося ще кілька важливих деталей: сонячна панель активна навесні, влітку та восени, а в зимовий період її енергоефективність знижується. Також обладнання потрібно встановлювати на сонячному боці.

«Енергозберігаючі проекти є важливою складовою Екологічної політики холдингу МХП. У найближчих планах обладнати всі дахи пташників «Миронівської птахофабрики» сонячними панелями і повністю стати енергонезалежними», — зазначає Денис Смирнов.


Для довідки: МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua