Мрія завершила реструктуризацію боргу

21 серпня 2018, 18:35 3106

Агрохолдинг «Мрія» 21 серпня 2018 року успішно завершив реструктуризацію боргу.

Про це AgroPortal.ua повідомили у компанії.

В результаті реструктуризації загальне боргове навантаження «Мрії» знизилося з $1,1 млрд до $309,5 млн, включаючи $49,3 млн реструктуризованого забезпеченого боргу, $208,1 млн реструктуризованого незабезпеченого боргу, $46 млн робочого капіталу і $6,1 млн нових лізингових програм на закупівлю обладнання. Компанія буде обслуговувати реструктурований незабезпечений борг відповідно до погодженого графіка процентних та основних платежів нових забезпечених цінних паперів, випущених відповідно до умов реструктуризації.

«Ми успішно завершили складний, безпрецедентний і унікальний процес реструктуризації боргу «Мрії», який зайняв більше 3-х років. В результаті нам вдалося реструктуризувати 13 незабезпечених банківських кредитів, 7 кредитів постачальників, 1 програму ECP і 2 випуски єврооблігацій в один, єдиний забезпечений борговий інструмент», — каже генеральний директор Агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський.

Згідно з умовами реструктуризації, всі активи Агрохолдингу «Мрія», включаючи весь земельний банк, інфраструктуру, виробництво та обладнання, були передані у власність нової холдингової компанії Mriya Farming PLC (Великобританія) шляхом продажу. В результаті Mriya Farming PLC стала холдинговою компанією для всіх компаній групи «Мрія» і, в свою чергу, повністю належить чинним кредиторам «Мрії».

Відповідно до західних стандартів корпоративного управління Mriya Farming PLC має незалежну раду директорів, обрану його кредиторами і акціонерами, у яку, в тому числі, входять колишній міністр сільського господарства України Олексій Павленко і колишній керуючий ЄБРР в Україні Камен Захарієв. «Мрія» продовжить свою операційну діяльність в Україні під керівництвом Саймона Чернявського в якості Генерального директора.

23 серпня «Мрія» почне публічний аукціон з продажу нових цінних паперів, виданих існуючим кредиторам Mriya Agro Holding Public Limited (в процесі ліквідації), які не брали участі в реструктуризації або побажали отримати свої частки в грошовому еквіваленті. Після закриття аукціону компанія розподілить грошові надходження згідно з умовами Меморандуму.

Радниками кредиторів щодо реструктуризації боргу «Мрії» виступили Rothschild, Hogan Lovells і Latham& Watkins.