МХП: Загрози пташиного грипу для Вінницької фабрики немає

21 січня 2020, 11:59 2400

Агрохолдинг МХП вживає усіх необхідних заходів щодо недопущення спалахів пташиного грипу на ТОВ «Вінницька птахофабрика», що розташована в області, де 18 січня 2020 р. зареєстрований випадок захворювання птиці.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, компанія слідкує за рішенням засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівській районній державній адміністрації, рішенням якої буде затверджено план з ліквідації захворювання, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду. На основі затвердженого рішення та плану МХП розробить план наступних дій, про які проінформує пізніше.

«Звертаємо увагу, що МХП як український виробник курятини №1, має одну із найбільш прогресивних систем контролю якості та біобезпеки, яка включає понад дві тисячі параметрів щоденного контролю всього виробничого ланцюга та кінцевої продукції. Тому завдяки вибудованій системі менеджменту якості та безпечності харчової продукції на птахофабриці буде максимально ефективно та швидко впроваджено план реагування», — запевнили в компанії.

Також в МХП звернули увагу, що на усіх птахофабриках групи стан птиці постійно контролюється відомчою ветеринарною службою та знаходиться під пильним контролем Держпродспоживслужби.

«На підприємствах постійно здійснюються моніторингові дослідження Держпродспоживслужбою на грип птиці, як тієї що утримується безпосередньо на підприємстві, в домашніх угіддях і в дикій птиці.

 Загрози спалаху грипу на підприємствах немає», — підкреслили в компанії.

Також уточнюється, що агрохолдинг МХП буде дотримуватись у своїй діяльності усіх визначених законодавством норм та правил у питаннях біобезпеки та слідкуватиме за ситуацією та інформацією від Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.


Для довідки: загибель птиці зареєстровано 18 січня 2020 року в ТОВ «Хутір» (с. Бугаков, Немирівського р-ну, Вінницької обл.). Станом на 1 січня 2020 р. господарство утримувало близько 98 тис. голів птиці яєчного напрямку.