МХП розробив екологічну політику

19 липня 2018, 10:00 5399

Агрохолдинг МХП вживає заходів для мінімізації впливу діяльності підприємств групи на довкілля. Для цього розроблено Екологічну політику, яка встановлює екологічні принципи діяльності холдингу, створено єдину форму річної звітності з екологічних питань для усіх підприємств МХП.

Як говориться у повідомленні компанії, окрім цього, на кожному з підприємств  ведуться відповідні реєстри та працюють штатні сертифіковані екологи, які контролюють дотримання цих документів та законодавства України, а також здійснюється низка природоохоронних заходів у різних куточках України.

«У холдингу розроблено єдину форму річної внутрішньої звітності з екологічних питань, яка охоплює всі підприємства МХП. Щороку компанія розширює її та деталізує інформацію для всіх зацікавлених сторін. Наразі така звітність передбачає сім блоків, що розкривають інформацію про відходи, стічні води, викиди в атмосферу, відомості про спожиті ресурси, про скарги екологічного характеру, які надійшли на адресу окремого підприємства чи холдингу в цілому, та застосовані штрафні санкції за результатами екологічних перевірок», — повідомили в компанії.

Також в документі мають бути відображені витрати на збереження екології та призначені для цього споруди. Така внутрішня звітність дає змогу аналізувати кількісні показники екологічної діяльності підприємства та коригувати плани на майбутнє, зазначають в МХП.

Окрім того, на кожному підприємстві групи складено п«ять обов«язкових реєстрів, які щороку оновлюються. Ця інформація допомагає екологам та особам, відповідальним за охорону довкілля, здійснювати оцінку ризиків, запобігати екологічним порушенням та будувати стратегію екологічного господарювання з використанням новітніх очисних систем та переробних комплексів.   

«Протягом 2017 року компанія не сплачувала суттєвих штрафів та не підпадала під будь-які санкції через порушення чи недотримання природоохоронного законодавства України. За дотриманням принципів екологічної безпеки стежать не лише зовнішні контролюючі органи, а й штатні екологи чи особи, відповідальні за охорону довкілля. Основна зона їхньої відповідальності — зменшення витрат, пов«язаних із впливом підприємства на довкілля, а також запобігання надзвичайним екологічним ситуаціям та аваріям, які можуть виникнути з вини підприємства. Кожен виробничий процес суворо регламентовано», — зауважив головний еколог МХП Олександр Семенець.

В компанії намагаються передбачити збої в роботі і закладають час та ресурси на їх усунення. Аби уникнути неприємних сюрпризів, які б завдавали шкоди довкіллю, постійно шукають нові способи екологічного господарювання і відкриті до нового досвіду.


Для довідки: нещодавно група МХП представила новітні очисні системи, які працюють за голландською технологією, та біогазовий комплекс, будівництво першої черги якого завершується.

27 липня за сприяння БФ «Урожай — громаді» НВФ «Урожай» Групи МХП та Черкаської ОДА планується проведення еко-фестивалю в Ліплявській громаді в рамках реалізації проекту «Екологічний спосіб життя об»єднує громади». Проект спрямований на те, щоб привернути увагу людей до проблеми засмічення територій і  згуртувати їх навколо екологічних питань.