KWS разом з RootCamp шукає інноваційні стартапи

03 серпня 2021, 11:33 2366

Компанія KWS, одна з лідерів світового ринку селекції рослин, стала новим партнером для агропромислового технологічного інкубатора бізнес-ідей RootCamp.

Як говориться у повідомленні компанії, партнерство компанії KWS та RootCamp дозволить об'єднати їхній професіоналізм та зміцнити співпрацю задля пожвавлення темпів залучення цифрових технологій та інновацій. Серед стратегічних тем та завдань такої співпраці виділяють такі: аграрні біотехнології, біологічна протравка насіння та роботизовані технології боротьби з бур«янами.

 «Ми дуже раді, що головний гравець цього ринку приєднується до нашої спільноти мульти-корпоративного бізнес-інкубатора, — каже генеральний директор RootCamp Філіпп Рітерсхаус. Партнерство з такою інноваційною та активною компанією як KWS дозволяє нам поглиблювати свої знання та експертизу, вже набуті у цій галузі, та надавати підтримку підприємцям, які шукають шляхи розвитку та розбудови агропродовольчого ланцюжка вартості».

«Ми впевнені, що партнерство є надважливим для провадження майбутнього прогресу та сталого розвитку сільського господарства та практик господарювання. Співпраця з такими швидко зростаючими інкубаторами бізнес-ідей, як RootCamp, допомагає нам долучатися до перспективних стартапів у межах світової екосистеми та спільно спрямовувати розвиток на шляху до інновацій», — прокоментував керівник Підрозділу нових комерційних проєктів компанії KWS доктор Олександр Вігельманн.

RootCamp стає ланкою для налагодження співпраці між компаніями-партнерами інкубатору та стартапами, як «молодим», так і «зрілими». Минулої осені перша програма зі стартапами-початківцями була дуже вдалою: п«яти проєктам із залученням аграрних технологій було надано підтримку для подальшого розвитку своїх основоположних ідей, розбудови спільноти учасників ринку, початку пілотних проєктів з компанією K+S. Кожен з цих п«яти стартапів отримав максимально по 50 тис. євро сукупних грантових коштів.

Зараз за підтримки KWS бізнес-інкубатор RootCamp вже розпочав пошук найбільш перспективних та інноваційних стартапів-початківців по всьому світу для подання заявок для другого набору до 17 серпня 2021 року.

Графік другого набору для участі у грантовій програмі:

17 серпня 2021 року– дедлайн подання заявок;

Вересень 2021 — оголошення учасників;

1 листопада 2021 — початок програми RootCamp;

Лютий 2022 — день презентації демо-версій другого набору програми.


Для довідки: RootCamp — це інкубатор для технологічних стартапів та підприємців з агропромислового сектору. Він був заснований у Ганновері (Німеччина) спільно акселератором бізнес-ідей SpinLab та компанією K+S AG, виробником добрив та солі.

RootCamp допомагає у налагодженні ефективної співпраці між стартапами та компаніями-партнерами. Програма «Acceleration Track» призначена для допомоги молодим стартапам та надає консультації, а також підтримку кола менторів, експертів галузі та інвесторів. Вже «зрілі» стартапи отримують переваги програми Fast Track для швидкого початку проєктів співпраці з партнерами інкубатору.

Програми тривають до 12 місяців, а стартапи мають грантову підтримку максимально до 50 000 євро на одну команду. Основоположною частино програми є співпраця між стартапами та корпоративними компаніями-партнерами з метою розвитку нових ідей та впровадження відповідних технологічних рішень у формі пілотних проєктів.

KWS — одна з найбільших селекційних компаній, яка входить в п«ятірку світових лідерів з виробництва насіння. У 2019/20 фінансовому році понад 5700 співробітників в 70 країнах досягли чистого обсягу продажів у розмірі 1,3 млрд євро. KWS, компанія з сімейними цінностями, незалежно працює на ринку понад 160 років. Вона спеціалізується на селекції та виробництві та продажу насіння кукурудзи, цукрових буряків, зернових культур, ріпаку та соняшнику та овочевих культур. KWS використовує провідні методи селекції для підвищення врожайності, та покращення стійкості до хвороб, шкідників та абіотичного стресу. З цією метою в 2019/2020 фінансовому році компанія інвестувала в наукові дослідження понад 200 млн євро.