KWS придбала селекційну компанію, яка займається насінням томатів

12 березня 2021, 15:25 2371

Компанія KWS придбала Geneplanta S.r.l. — італійську компанію з виробництва насіння томатів, розташовану в Ночето (регіон Парма).

Головною сферою діяльності Geneplanta S.r.l., заснованої у 2011 році, є селекція, виробництво та продаж насіння різноманітних гібридів томатів. Головними країнами збуту продукції є Італія та Мексика, йдеться у повідомленні KWS.

Як зазначається, компанія розвиває новий для себе бізнес-сегмент насіння овочевих культур, обравши підхід органічного зростання: проводиться ретельний відбір компаній для придбання, і лише ліцензовані гібриди надходять у продаж. Томати — це одна з найбільш споживаних овочевих культур у світі, а також найбільш стратегічно важлива культура для селекції KWS разом із перцем, огірками, динею та кавуном.

«Ми раді вітати Geneplanta у родині KWS, — коментує член ради виконавчих директорів KWS, відповідальний за науково-дослідну роботу бізнес-підрозділу «Овочеві культури» Доктор Леон Броерс. — За дуже короткий строк як для селекційного бізнесу команді Geneplanta вдалося сформувати досить різноманітне портфоліо насіння томатів».

«Із приєднанням Geneplanta ми отримали доступ до високопродуктивного генетичного матеріалу і зможемо значно прискорити розвиток власних селекційних програм із виробництва насіння томатів у різних куточках світу», — додав керівник бізнес-підрозділу «Овочеві культури» компанії KWS Пол Дегріф.

Усі підрозділи компанії Geneplanta будуть повністю інтегровані у бізнес-підрозділ «Овочеві культури» компанії KWS. Остаточну угоду про придбання було підписано 9 березня 2021 року.

В компанії нагадали, що влітку 2019 року KWS оголосила про початок довгострокової діяльності у зростаючому секторі насіння овочевих культур. Це рішення супроводжувалося придбанням овочевої селекційної компанії Pop Vriend Seeds (Нідерланди), яка є лідером ринку з виробництва насіння шпинату. Впродовж останніх місяців діяльність KWS було зосереджено на створенні команди для роботи нового бізнес-підрозділу, а також на підготовці селекційних майданчиків в Іспанії, Бразилії та Туреччині.

«Щорічний світовий обсяг продажів насіння овочевих культур сягає €6 млрд, а також має річний приріст у 5%. Підвищення рівня усвідомлення важливості здорового харчування, збалансованого вітамінами, а також зростання кількості населення планети стали основною рушійною силою для такого зростання сектору«, — підсумували в компанії.


Для довідки: KWS — одна з найбільших селекційних компаній, яка входить до п'ятірки світових лідерів із виробництва насіння. У 2019/20 фінансовому році понад 5700 співробітників у 70-ти країнах досягли чистого обсягу продажів у розмірі €1,3 млрд. KWS, компанія з сімейними цінностями, незалежно працює на ринку понад 160 років. Вона спеціалізується на селекції, виробництві та продажі насіння кукурудзи, цукрових буряків, зернових культур, ріпаку, соняшнику та овочевих культур. KWS використовує провідні методи селекції для підвищення врожайності та покращення стійкості до хвороб, шкідників і абіотичного стресу. З цією метою в 2019/2020 фінансовому році компанія інвестувала в наукові дослідження понад €200 млн.