Кусто Агро планує восени запустити новий тваринницький комплекс

30 травня 2019, 17:22 2155

Компанія «Кусто Агро» будує новий тваринницький комплекс на фермі «Вельце» в с. Липне Любарського р-ну Житомирщини. В результаті кількість корів на підприємстві зросте у 4 рази — до 1200 голів.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Поки триває будівництво нового тваринницького комплексу, в старій будівлі утримується 300 корів. Після завершення реалізації проекту кількість голів зросте до 1200.

«Місцеве населення задоволене, що відбувається будівництво ферми, адже це перш за все соціальний проект. Ми створили робочі місця для 60-ти людей з Липного та сусідніх сіл», — розповів директор ТОВ «Вельце» Олексій Погоролюк.

За його словами, ферма буде автоматизована, і всю фізично складну роботу виконуватиме техніка. Для ферми закупили сучасне обладнання: доїльне — провідного світового виробника компанії DeLaval, а стійлове обладнання — українського виробництва.

«Плануємо розводити голштинську породу корів. Це одна з найпопулярніших порід у світі. Вважається хорошою  м'ясною породою, а також має дуже добрі показники за надоями», — зазначив директор підприємства.

В перспективі, коли обсяги виробництва зростуть, «Кусто Агро» планує налагодити переробку.

Уже зведено три будівлі: приміщення для утримання дійних корів на 600 голів, доїльно-молочний блок з системою охолодження молока для оперативного зберігання та будівля для тимчасового утримання сухостійних корів і нетелей з секціями пологового та карантинного утримання.

«У вересні плануємо завершити перший етап будівництва. І вже розпочати роботу в новій будівлі. Коли реалізуємо проект, очікувані показники виробництва молока — до 30 тонн на добу», — підсумував Олексій Погоролюк.


Для довідки: «Кусто Агро» є частиною міжнародного холдингу Kusto Group. «Кусто Агро» була заснована для побудови вертикально інтегрованої компанії в галузі аграрного сектору України. Бізнес компанії — це виробництво і реалізація продукції рослинництва з високою доданою вартістю за рахунок інноваційних бізнес-концепцій, задовольняючи зростаючі потреби ринків, що розвиваються за напрямками: рослинництво, елеватори, транспортні послуги та трейдинг. Загальна потужність трьох елеваторів компанії становить 90 тис. т одночасного зберігання.