KSG Agro збільшив чистий прибуток в 4,6 рази

15 серпня 2019, 10:56 1885

Чистий прибуток агрохолдингу KSG Agro в першому півріччі 2019 р зріс в 4,6 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року та склав $5,5 млн.

Про це повідомила прес-служба KSG Agro.

У перші 6 місяців 2019 р. динамічно росли і інші ключові показники агрохолдингу. Так, операційний прибуток в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 16% — до $1,34 млн, а валовий прибуток збільшився в 4,5 рази до $5,48 млн.

На тлі зростання ключових фінансових показників кредитні зобов'язання агрохолдингу, що існували на 31 грудня 2018 р., скоротилися з $44,3 млн — до $31,8 млн на дату випуску цієї фінансової звітності.

«На рівень чистого прибутку в першій половині 2019 р позитивно вплинуло скорочення боргового навантаження. Для нас успішна реструктуризація заборгованості означає вивільнення оборотних коштів, що, в свою чергу, дозволить нам реалізовувати нові проекти, як в сфері рослинництва, так і в свинарстві. Крім того, подальша реструктуризація боргу залишається однією з наших стратегічних цілей, яку ми завершимо до кінця нинішнього року» — коментує фінансові результати холдингу глава ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської бізнес-асоціації (EBA). Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво.

KSG Agro в поточному році підписав договір про реструктуризацію заборгованості перед німецьким виробником техніки для відгодівлі свиней компанією Big Dutchman. Виходячи з цієї угоди, борг KSG Agro перед цією компанією було зменшено до €1,03 млн (з €4,8 млн), а потім був повністю погашений в липні 2019 року.

Після звітного періоду, в липні 2019 р агрохолдинг KSG Agro також підписав договір про реструктуризацію кредитних зобов'язань перед німецьким LBBW банком. Угода стосувалося позики від 2012 р., за якою заборгованість KSG Agro становила €8,5 млн. Відповідно до договору про реструктуризацію, KSG Agro зобов'язаний повернути 33% непогашеної суми, включаючи відсотки, що в цілому становить €3,2 млн, в той час як інша частина боргу списується.