KSG Agro протистоял рейдерському захопленню свінокомплеса

25 листопада 2017, 08:50 4283

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до Генеральної прокуратури та Міністерства юстиції України з проханням зупинити рейдерське захоплення об'єкту іноземних інвестицій — свинокомплексу KSG Agro.

Про це напередодні на прес-конференції у Дніпрі повідомив голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, інформує AgroPortal.ua прес-служба компанії. 

За словами Касьянова, увечері 22 листопада в с. Нива Трудова (Апостолівський район Дніпропетровської області) відбулася спроба рейдерського захоплення тваринницького комплексу, що знаходиться у власності ТОВ «Рантьє» (входить до групи KSG Аgro).

«Приблизно 60 екіпірованих бойовиків, серед яких були представники харківського охоронного агентства та люди, що представилися громадськими активістами, заблокували входи та виходи на територію підприємства. Крім того, погрожуючи співробітникам комплексу вогнепальною зброєю, рейдери захопили офісну будівлю та інші об'єкти на території комплексу», — констатував він.

Завдяки оперативним діям Апостолівського райвідділу міліції та власної служби безпеки компанії, рейдерська атака була зупинена і до 4 години 23 листопада територія комплексу звільнена від бойовиків.

Сергій Касьянов вважає, що за діями рейдерів стоїть група народних депутатів — колишніх «регіоналів» Олександра Вілкула, Вадима Нестеренко та Дмитра Шпенова. За його словами, ці депутати, продовжують практикувати ті ж методи, якими віджимався бізнес за часів екс-президента Віктора Януковича.

«У хід йде фальсифікація документів, силове захоплення, тиск на судову систему, інформаційні вкидання. Сумлінних власників намагаються дискредитувати в очах інвесторів та громадськості», — каже він.

За словами Сергія Касьянова, європейська бізнес-спільнота вже відреагувала на порушення прав іноземних інвесторів. Так, Європейська Бізнес Асоціація направила офіційні листи міністру юстиції Павлу Петренко, а також в Генеральну прокуратуру, Національну поліцію і НАБУ, з проханням захистити права інвесторів, розблокувати діяльність підприємства, а також припинити реалізацію схеми незаконного захоплення підприємства.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені в лістинг Варшавської фондової біржі.

Основною діяльністю KSG Agro є обробка землі, тваринництво, виробництво сільськогосподарських культур.

У вересні 2014 р KSG Agro презентувала нову стратегію розвитку. В її основі — пріоритетний розвиток галузі свинарства, переробки, борошномельного виробництва та виробництва біопалива.