KSG Agro оптимізував утилізацію відходів свиноферми

21 серпня 2019, 14:50 1968

Агрохолдинг KSG Agro у липні 2019 р. ввів в експлуатацію нову станцію сепарування гною на свинокомплексі в Ниві Трудовій, яким керує ТОВ «Рантьє».

Про це повідомила прес-служба холдингу.

Потужність станції склала 70 м3 гною на годину, що дозволяє переробляти до 420 тис. м3 гною на рік. Переробка гною здійснюється на тверду і рідку фракції.

«Якщо раніше гній вивозився і вносився на поля в непідготовленому вигляді, що вимагало великих витрат ресурсів, то, після запуску нової станції сепарування, підприємство має можливість управляти процесом та оптимізувати технологію внесення цього органічного добрива», — розповідає генеральний директор ТОВ «Рантьє» Олег Вакулюк.

За його словами, тверда фракція вивозиться на поля, де її внесення менш працемістке та більш ефективне. Очищені від твердої фракції прояснені стоки — рідка фракція- перекачується на біоспоруди, де після біологічної очистки (терміном до півроку) можуть використовуватися для зрошення полів».

Як повідомив Олег Вакулюк, для роботи станції сепарування було придбано обладнання виробництва компанії CRI-MAN (Італія) вартістю 2,1 млн грн. При цьому загальний обсяг інвестицій в об'єкт склав 5,5 млн грн.

За словами гендиректора підприємства, введена станція дозволить поліпшити стан навколишнього середовища в місці розташування свинокомплексу, а рослинницькі господарства агрохолдингу зможуть поліпшити врожайність сільгоспкультур після внесення переробленого гною.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської бізнес-асоціації (EBA). Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво.