KSG Agro розпочав закупівлю свиней канадської генетики

03 червня 2021, 11:47 2393

KSG Agro приступив до оновлення поголів'я на свинокомплексі в с. Нива Трудова (Дніпропетровська область, Апостолівський район) за рахунок племінних свиней канадської генетики Genesus.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

Як зазначається, на свинокомплекс підприємства ТОВ «Стронг-Інвест», яке в агрохолдингу KSG Agro відповідає за свинарський бізнес, прибула перша партія племінних свиней канадської генетики Genesus, яка становить 184 голови: 165 гібридних свиней F-1 (ЙоркшірХЛандрас), 15 чистопородних свиней Йоркшир, 2 кабана Дюрок і 2 кабана Ландрас. В даний час вони проходить карантин. Всього заплановано 11 поставок свиней канадської генетики.

«Ми здійснюємо процес омолодження свинячого поголів'я за рахунок найкращих зразків свинячої генетики, існуючиї на світових ринках, до яких, безумовно, відноситься канадський Genesus», — коментує голова ради директорів Сергій Касьянов.

«Генетика компанії Genesus дозволяє отримувати більш низьку собівартість виробництва в порівнянні з європейською. Свині генетики Genesus витривалі, швидко ростуть і добре розвиваються, виробляючи максимально можливу кількість кілограмів поросят з квадратного метра ферми», — зазначив представник Genesus в Україні, засновник компанії «ГЕНЕСУС Україна» і AGRIFOOD Consulting Євген Шатохін.

Уточнюється, що в даний час свинокомплекс KSG Agro використовує датську генетику Dunbred і веде переговори зі швейцарською генетичної компанією SUISAG. В рамках програми оновлення поголів'я агрохолдинг до кінця 2021 р. оновить близько 30% поголів'я, а також придбає близько 1 тис. свиноматок. Завдяки омолодженню стада, свинокомплекс агрохолдингу поліпшить якісні характеристики і замінить свиноматок основного поголів'я, що дозволить підвищити народжуваність поросят з високоякісною генетикою.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені в лістинг Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю холдингу є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також свинокомплекс бізнес.

Genesus — найбільша в світі приватна генетична компанія, що спеціалізується на селекції виключно свиней. Головний офіс компанії Genesus знаходиться в Канаді, провінція Манітоба. Нуклеуси і ферми-репродуктори компанії розташовані в багатьох країнах світу, в тому числі: Канаді, США, Китаї, Таїланді, Філіппінах, Франції, Іспанії, Німеччини, Великобританії, Росії та ін.