KSG Agro почав збирання міскантусу

04 квітня 2019, 13:47 1999

Агрохолдинг KSG Agro приступив до збирання міскантусу на площі в 30 га.

Як говориться у повідомленні компанії, ця енергетична культура була посаджена в 2013 р. та вирощувалася за спеціальною технологією, згідно з якою збір врожаю здійснюється через 5 років після висадки.

«Шість років тому ми впровадили технологію використання земель несільськогосподарського призначення для вирощування спеціальних енергетичних культур. Саме тоді були створені маточні плантації міскантусу — культури, яка вже визнана революційної в сільському господарстві для виробництва твердого біопалива», — розповідає голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

За його словами, вирощування міскантусу з його високою енерговіддачею повністю вписується в нашу стратегію виробництва тепла з відновлюваного біопалива.

«В якості сировини для виробництва пелет ця культура набагато ефективніша, ніж відходи зернових. Після повного збирання врожаю плануємо отримати понад 400 т сировини для пелетного виробництва», — додав Касьянов.

За результатами збирання перших трьох гектарів міскантусу врожайність культури склала 12-15т/га.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини.

KSG Agro разом територіальними громадами Дніпропетровської області реалізує програму переведення котелень соціальних об'єктів (шкіл та ін.) з опалення природним газом або вугіллям на паливні пелети.

За підсумками 2018 р КSG Agro збільшив загальний обсяг теплової генерації на біопаливі на 37% — до 8,35 мВт.