KSG Agro домовився з німецьким банком про реструктуризацію боргу

17 липня 2019, 13:17 1371

Агрохолдинг KSG Agro реструктуризував кредитну заборгованість перед Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW).

Про це повідомила прес-служба холдингу.

Згідно з угодою, укладеною KSG Agro та Landesbank Baden-Wuerttemberg (Німеччина), реструктуризовано борг агрохолдингу перед німецьким банком за кредитним договором від 29 жовтня 2012 р.

В угоді зазначено, що за кредитним договором отримано €11,5 млн, а залишок боргу становить €8,3 млн. В результаті до погашення агрохолдингом підлягає 33% заборгованості, що становить €3,2 млн.

Кредитні кошти LBBW залучалися агрохолдингом з метою придбання обладнання виробництва німецької компанії Big Dutchman для свинокомплексу в с.Нива Трудова (Апостолівський район, Дніпропетровська область), що належить ТОВ «Рантьє», яке входить до складу KSG Agro.

«Німецький банк LBBW став черговим міжнародним кредитором, який пішов назустріч нашому агрохолдингу, дозволивши погасити борг з високим — майже 70%-м дисконтом. Для нас успішна реструктуризація означає вивільнення оборотних коштів, які будуть спрямовані на розвиток існуючих та старт нових проектів в сфері рослинництва і свинарства. У нинішньому році врегулювання питань кредитної заборгованості залишатиметься в числі наших стратегічних пріоритетів», — коментує угоду голова ради директорів агрохолдингу KSG Agro Сергій Касьянов.


Для довідки: Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW) — німецький міжнародний універсальний банк, який входить до ТОП-10 банків Німеччини, що є найбільшим земельним банком країни. LBBW з центральним офісом у Штутгарті виступає найбільшим державним кредитором Німеччини. Банківська мережа включає 160 філій та пунктів обслуговування в Німеччині та ще 17 країнах світу, а мережа його банків-кореспондентів сягає 2,8 тис. банківських установ по всьому світу.

KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво і виробництво відновлюваного біопалива (паливні пелети).