Континентал завершив посів ярої пшениці

08 квітня 2020, 12:52 1956

«Контінентал Фармерз Груп» завершив посів ярої пшениці під урожай 2020 року, ця культура посіяна на 1,6 тис. га.

Як говориться у повідомленні компанії, триває посів соняшнику: станом на сьогодні засіяно 14 із 32 тис. га, відведених під цю культуру. В структурі посівів компанії також традиційно присутні соя (32,2 тис. га) і кукурудза (19,8 тис. га), їх посів розпочнеться відповідно до агрономічних термінів. Всього під посів ярих культур у 2020 році в «Контінентал» заплановано 87,5 тис. га.

Компанія також приступила до посадки картоплі на 1,7 тис. га, для якої використовує як власний насіннєвий матеріал, так і імпортний, закуплений для оновлення сортового складу культури.

Також зазначається, що попри труднощі, пов«язані з карантином, виробництво у «Контінентал Фармерз Груп» працює в штатному режимі. Усі весняно-польові роботи, в тому числі, посівна кампанія, проходять в заплановані терміни. Компанія повністю забезпечена запчастинами, насінням, мінеральними добривами та технікою згідно запланованих потреб. Кадрове забезпечення також знаходиться на належному рівні завдяки дотриманню всіх заходів безпеки для працівників в умовах карантину.

«Для своєчасного старту посівної, а також для підвищення ефективності весняно-польових робіт на початку сезону ми отримали кілька поставок нової техніки, зокрема — 5 самохідних обприскувачів, 3 суперсильні трактори на 620 к. с., 2 сівалки, ґрунтообробну техніку і навантажувачі. Чергові поповнення технічного парку компанії плануємо  також на літо і осінь», — прокоментував директор з виробництва «Контінентал Фармерз Груп» Віталій Ставнічук.

Він також повідомив, що у зв«язку з обмеженими запасами вологи в ґрунті посів ярих планується завершити в стислі терміни — до 1 травня на східних і центральних кластерах компанії (Хмельницька, Чернівецька, частина Тернопільської області) та до 5 травня на західних кластерах (частина Тернопільської, Львівська та Івано-Франківська області).

На озимих культурах, загальна площа яких в «Контінентал» становить 102,7 тис. га, попри несприятливі погодні умови всі сільгоспоперації проведені вчасно та в повному обсязі, вжиті необхідні для відновлення вегетації заходи.