Контінентал Фармерз Груп придбала 26 нових комбайнів

22 липня 2019, 08:00 2798

Напередодні жнив компанія «Контінентал Фармерз Груп» придбала 26 нових комбайнів CLAAS LEХІON 770 на напівгусеничному ходу TERRA TRAC на суму $12,2 млн. Це частина з інвестиційного плану компанії на 2019 рік, загальна сума якого становить $51 млн.

Про це повідомив генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен під час прес-туру журналістів на потужності компанії в Тернопільській області.

«Для нас дуже важливо, що ми починаємо жнива в цьому році новою потужною технікою. Збір урожаю для аграрного бізнесу є дуже важливим моментом, який демонструє роботу і показує результативність діяльності компанії. Для нас наявність достатньої кількості сучасної продуктивної техніки є вкрай важливою складовою ефективності нашої роботи у цей перехідний рік, оскільки компанія «Контінентал»  цьогоріч почала працювати в Україні як один великий об»єднаний бізнес», — відзначає Георг фон Нолкен.

За його словами, відповідно до плану в цьому році сума інвестицій на техніку компанією «Контінентал Фармерз Груп» становить $51. млн. Кошти спрямовані на технічне переоснащення її інвестором SALIC UK з метою покращення стандартів та збільшення продуктивності.  Окрім комбайнів CLAAS LЕХІON для успішного проведення збиральної компанії в цьому році також були закуплені 50 нових тракторів, 10 самохідних обприскувачів, причіпна ґрунтообробна сільгосптехніка.

«Велика продуктивність і якість збирання — це база наших майбутніх успіхів. Наше завдання збирати врожай швидше і якісніше ніж це було раніше, а цей тип комбайну на 40-60% потужніший за попередні машини.  Для нас, як довготермінового інвестора, важливо також дбайливе ставлення до земель, які ми обробляємо. Тож це інвестиції частково також спрямовані на збереження грунту, зменшення ущільнення під час проведення сільськогосподарських робіт», — пояснює Георг фон Нолкен.

Комбайни уже працюють на полях агрохолдингу, збираючи врожай ранніх зернових. Як повідомив Георг фон Нолкен перші результати показують врожайність пшениці  на рівні 7-8 т\га. Загалом у поточному сезоні компанія збиратиме врожай озимої пшениці із площі 46,6 тис. га, ярої  пшениці — із 7 тис га, озимого ячменю — із 20,6 тис. га, озимого ріпаку — з 28,3 тис га та озимого жита — 400 га.


Для довідки: 14 червня 2019 року CFG та «Мрія Агрохолдинг» завершили процес об'єднання. Оновлена компанія працює під брендом «Контінентал Фармерз Груп» та обробляє 195 тис. га у п'яти областях Західної України. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua