Контінентал Фармерз Груп інвестувала $80 тис. у технології точного землеробства

22 липня 2019, 14:30 2608

Компанія «Контінентал Фармерз Груп» продовжує впроваджувати технології точного землеробства. Для дистанційного моніторингу полів агрохолдинг придбав 4 безпілотні літаки Trinity F9 німецького виробника Quantum-System на суму $80 тис.

Про це повідомив генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен під час прес-туру журналістів на потужності компанії в Тернопільській області.

«Ці пристрої допомагатимуть визначати потенціал не лише кожного поля, але й окремих ділянок, оперативно вносити відповідні зміни в технологічні карти, а також швидше виявляти проблеми на полі. Завдяки безпілотникам та платформі Humminbirg ми отримуватимемо агрономічні рекомендації, мінімізуємо затрати і зменшимо використання добрив та ЗЗР на тих ділянках поля, які цього не потребують. Також програма дозволяє визначати врожайність, що є ключовим моментом», — зазначає Георг фон Нолкен.

За його словами, цей пілотний проект «Контінентал Фармерз Груп» реалізовує за допомогою компанії Hummingbird Technologies, а впровадження платформи Humminbirg є найбільшим проектом використання «dаtabased» рішень у сільському господарстві України.

Як розповів представник компанії Hummingbird Technologies Роман Міхалевич, безпілотник Trinity F9 має вертикальні зліт та посадку, що виключає пошкодження при посадці.

«Безпілотник використовується для цілей агромоніторингу і за один виліт здатний покривати площу до 500 га, а за день може знімати 2-3 тис. га полів. З одержаних даних завдяки платформі Humminbirg можна отримувати різного роду аналітику, на основі якої землеробство стає більш точним і екологічним», — зазначає Роман Міхалевич.


Для довідки: 14 червня 2019 року CFG та «Мрія Агрохолдинг» завершили процес об'єднання. Оновлена компанія працює під брендом «Контінентал Фармерз Груп» та обробляє 195 тис. га у п'яти областях Західної України. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua