Контінентал вироблятиме картоплю фрі

11 жовтня 2021, 11:58 2528

До господарств «Контінентал Фармерз Груп» цього року було завезене оригінальне насіння картоплі сорту Fortane, яку компанія планує переробляти.

Про це розповів керівник кластеру «Картопля» компанії «Контінентал Фармерз» Орест Кравчук під час презентації нового картоплесховища на Львівщині.

За його словами сорт Fortane може використовуватися як для виробництва картоплі фрі, так і чіпсів.

Інвестиції у новий напрямок поки що не розголошують. Проєкт буде реалізовуватися протягом наступних п'яти років, три з яких потрібно для забезпечення достатньої кількість картоплі для промислової переробки.

«Наразі ринок фрі в Україні дуже великий, але великих переробників немає. Усі фастфуди або купують продукцію в Польщі, супермаркети завозять з Нідерландів, Данії», — пояснив Орест Кравчук. 


Для довідки: «Контінентал Фармерз Груп» — сільськогосподарська компанія, яка обробляє 195 тис. га землі в 5 областях Західної України: Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській. Компанія спеціалізується на рослинництві: вирощує зернові, олійні та технічні культури, а також є одним з найбільших в Україні виробників картоплі. Власні картоплесховища в Тернопільській та Львівській областях загальною місткістю понад 100 тис т. У 2021 побудоване нове сховище у с.Чуква Львівської області на 16 тис. т. 


Валентина Оврас, AgroPortal.ua