Господарство на Вінничині завершило черговий етап будівництва ферми

24 червня 2020, 10:58 2770

ФГ «Велес Віта» (Вінницька обл.) завершує будівництво нового корпусу молочно-товарної ферми на 500 корів безприв'язного утримання у с. Попелюхи та продовжує роботу над новим корпусом МТФ на 750 корів у с. Дружба (Муровано-Куриловецький р-н).

Про це йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока.

«На відділку у с. Попелюхи, де корів доять у доїльній залі німецького виробництва (Gea) цьогоріч завершено роботи із організації індивідуального утримання телят, а також — нового корпусу на 500 корів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що першу чергу молочно-товарної ферми на 700 голів у с. Дружба ФГ «Велес Віта» завершило минулого року.

Інвестиції в розбудову склали 45 млн грн, з яких 11 млн грн — вартість молочного блоку із доїльною залою Milkline на 28 місць. Зараз на відділку триває розбудова наступної черги молочно-товарної ферми — на 750 голів.

«Окрім завершення наступної черги будівництва, до кінця року розраховуємо закупити ще й понад 100 племінних нетелів», — поділився планами голова фермерського господарства Петро Струсевич.


Для довідки: ФГ «Велес Віта» — найбільше молочне господарство Муровано-Куриловецького району. Створене у 2000 році, господарство орендує понад 3,1 тис. га сільськогосподарських угідь, в тому числі на території  Попелюхівської та Роздолівської сільських рад, а також частково на території Могилів-Подільського району. Молочний напрямок господарство розвиває із 2012 р. Загалом у господарстві утримується 3760 голів великої рогатої худоби, в тому числі 1070 голів корів.