Кернел збільшив чистий прибуток у 2,6 рази

30 листопада 2016, 08:58 2384

Агрохолдинг «Кернел» за підсумками 1 кварталу 2017 ФР (за 3 місяці, що закінчилися 30 вересня 2016 г.) заробив $63,07 млн чистого прибутку.

Про це свідчать дані звіту компанії на Варшавській фондовій біржі.

Відзначається, що такий результат є рекордним для 1 кварталу і в 2,6 разу перевищує показник за аналогічний період минулого року.

Виручка залишилася практично на торішньому рівні — $384,06 млн (+ 2%). Головним фактором, що впливає на неї, стало збільшення обсягів продажів на тлі падіння світових цін на сільгосппродукцію.

Валовий прибуток зріс на 28%, до $94,7млн, — як результат позитивної переоцінки біологічних активів, а також поліпшення продуктивності інфраструктури та виробничих підрозділів.

EBITDA склала $72,4 млн. При цьому співвідношення чистого боргу до EBITDA скоротилося до 0,9 у порівнянні з 1 за 1 квартал 2016 ФР.


Для довідки: «Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішні продажі соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. З 2007 року акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі.

На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію компанія поставляє в більш ніж 60 країн світу. Переробні потужності «Кернел» складають 3 млн т насіння соняшнику на рік, що дозволяє отримувати 1,3 млн т соняшникової олії і близько 1,2 млн т соняшникового шроту.