Калаглія зібрала перший врожай салату

03 грудня 2020, 11:10 2699

Група виробників із с.Калаглія Овідіопольського району Одеської області наприкінці листопада почала збирати врожай кущових салатів, розсада яких була висаджена в теплицях у вересні.

Про це повідомляє проєкт UHBDP.

Загалом 15 різних видів салатів виростила група виробників «Калаглія», щоправда, частина теплиць була задіяна як випробувальний полігон для апробації абсолютно нових сортів, виведених компанією «Енза Заден Україна» спеціально для умов вирощування півдня України.

Зазначається, що споживачі з Одеси і Києва вже оцінили смакові якості та презентабельний вигляд тепличних салатів із с. Калаглія — оптові покупці замовляють продукцію на кілька днів уперед. Салати з берегів Дністровського лиману користуються попитом як на ринках, так і у шеф-кухарів закладів HoReCa цих міст.

Крім оптових відвантажень трейдерам, група виробників із с. Калаглія продає свою продукцію кінцевому споживачеві через онлайн-майданчик — групу у Facebook «Ізумрудна Ферма». Як зазначає Наталія Чернієнко, яка відповідає за онлайн-збут продукції, свіжі салати без проблем доїжджають до споживача в спеціальній упаковці, не втрачаючи свого зовнішнього вигляду і смакових якостей.

В «Калаглія» відзначають, що залишилося ще два тижні активного збору врожаю салатів, а потім — підготовка теплиць до нового обороту. Наступною культурою буде ранній редис.