Якість соняшника нового врожаю не радує переробників

03 вересня 2019, 08:00 2330

Один з олійноекстракційних заводів (МЕЗ-1) «Вінницького олійножирового комбінату» ViOil приступив до переробки насіння соняшника врожаю-2019.

Як говориться у повідомленні компанії, підприємство буде працювати на потужності 1000 т олієнасіння на добу.

Найближчим часом програма переробки соняшника стартує й на Чернівецькому олієжировому комбінаті. Зараз на заводі йде перенастроювання обладнання.

«У цьому році якість насіння соняшнику гірше, ніж в минулому сезоні. Мабуть, даються взнаки ранні посівна і збиральна. Олійність насіння поки не перевищує 46%, вихід олії становить 43%, шроту — 39%», — сказав комерційний директор промислової групи ViOil Ігор Гадомський.

Він припустив, що можливо, насіння соняшнику пізнього посіву буде більш високої якості, що дозволить компанії отримати більший вихід олії та шроту.

Ігор Гадомський додав, що Вінницький МЕЗ-2 продовжує переробку ріпаку.

«На переробку насіння соняшника всі наші заводи перейдуть, коли почнеться масове збирання цієї культури», — уточнив він.


Для довідки: ViOil входить в трійку найбільших виробників рослинних масел в Україні і є лідером з випуску ріпакової олії. Продукцію експортує більш ніж в 60 країн, в тому числі в країни СНД, Євросоюзу, Південно-Східної Азії.