ІМК завершила жнива-2019: урожай кукурудзи вище плану

26 листопада 2019, 11:30 1983

ІМК 21 листопада 2019 закінчила обмолот кукурудзи, завершивши таким чином збиральну кампанію сезону-2019.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

Як зазначається, із площі 69,5 тис. га було намолочено 671,5 тис. тонн кукурудзи, урожайність склала 9,7 т/га, що є другим кращим показником за
всі роки діяльності компанії після рекордного минулорічного врожаю, та перевищує середній показник врожайності кукурудзи в Україні на 37% (середня
урожайність кукурудзи в Україні — 7,1 т/га).

«Підбиваючи підсумки поточного сезону, можна без перебільшення назвати його успішним, адже по двом культурам (пшениця та соняшник) нами було досягнуто рекордних врожаїв, що дало змогу компенсувати певне недоотримання врожаю по сої, а по кукурудзі досягнутий валовий збір значно перевищив планові показники і, незважаючи на низку несприятливих, в першу чергу погодно-кліматичних умов протягом літніх місяців, дав змогу досягти надзвичайно високої врожайності», — зауважив операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

Крім того, за його словами, сама збиральна кампанія сезону-2019 була завершена компанією у рекордні терміни, фактично на 10 днів раніше попереднього, найкращого з точки зору строків обмолоту, сезону.

«Цим нам слід завдячувати на лише сухій та теплій осені, але й низці правильних організаційних та управлінських рішень», — підсумував Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 123,9 тисяч гектарів землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2018 році IМК отримала Чистий прибуток в розмірі $27,6 млн і EBITDA $50,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.