ІМК скоротила площі під озимою пшеницею

26 жовтня 2016, 09:58 2187

ІМК завершила посів озимої пшениці. Цього року пшениця була посіяна на площі 13,7 тисяч га (на 11% менше, ніж у 2015 р.).

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба агрохолдингу.

«Зважаючи на гарні виробничі результати ІМК у вирощуванні сої протягом останніх двох років, ми з наступного весняного сезону плануємо збільшувати площі під соєю за рахунок інших культур, зокрема і пшениці», — пояснив причину скорочення площі під озимою пшеницею директор з виробництва ІМК Владислав Лавріненко.

Цьогоріч в ІМК близько 70% площ під озимою пшеницею було засіяно високопродуктивними сортами пшениці іноземної селекції, а використання найсучасніших сівалок Horsch Pronto дозволило якісно провести посів.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя, картопля); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 136,6 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України.

Компанія була заснована 2007 р. У 2015 р. IMК отримала чистий прибуток в розмірі $14,0 млн і EBITDA $66,5 млн. 

ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 р. відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.