ІМК отримала врожайність озимої пшениці на 50% вище середньої по країні

07 серпня 2020, 11:48 3115

Збирання озимої пшениці, яке тривалао близько трьох тижнів, було днями завершене на полях ІМК.

Як говориться в повідомленні компанії, зернова обмолочено з площі 21,2 тис. га, намолочено понад 123 тис. т із середньою врожайністю 5,83 т/га, що на 52% перевищує середній показник врожайності в Україні (за даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, станом на 30 липня 2020 р. врожайність пшениці в Україні склала 3,8 т/га).

«Цьогорічні ранні жнива були значно інтенсивніші за попередні, адже через виведення із структури посіву сої, площа під озимою пшеницею в ІМК зросла на понад 60%, що поставило перед виробничою командою складне та відповідальне завдання здійснення обмолоту в оптимальні терміни.

Отриманим результатом ми цілком задоволені, адже всі пам«ятаємо про досить несприятливі погодні умови, що склались цієї зими, котра характеризувалась практично повною відсутністю опадів, а також навесні, коли фактично до кінця травня стояла нехарактерно прохолодна
погода із численними нічними заморозками в повітрі та на поверхні ґрунту. Але своєчасно проведений обробіток засобами захисту, а також підживлення дали змогу мінімізувати вплив несприятливих факторів та максимізувати результат», — зауважив операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 123 тисячі гектарів землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2019 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $7,3 млн і EBITDA $39,3 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.