GROSSDORF запустила виробництво добрив в Узбекистані

25 лютого 2019, 18:15 3759

Агрохімічна компанія GROSSDORF відкрила спільне підприємство в Середній Азії. Нова компанія отримала назву GREEN SOIL.

Підрозділ спеціалізується на наданні послуг з виробництва, постачання і внесення добрив та агрохімікатів для аграрних підприємств регіону, говориться у повідомленні компанії.

«Наприкінці 2018 року було реалізовано перший етап проекту. В Сергелійському районі Ташкентського вузла Республіки Узбекистан побудовано виробництво рідких добрив загальною потужністю 70 тис. т на рік. Наразі спільне підприємство вже постачає основні, міксовані і спеціальні добрива аграрним підприємствам Республіки Узбекистан. Також укладено угоди про постачання добрив власного виробництва на інші ринки», — говориться у повідомленні.

Загальний обсяг інвестицій в проект становить близько €2 млн, у будівництво підприємства з виробництва рідких добрив і супутню інфраструктуру було вкладено €500 тис.

«Ми створили агрохімічну сервісну компанію для роботи в Середній Азії. Але ми прийшли і вчитися. Кліматичні зміни змушують змінювати підходи до водного менеджменту і системи внесення мінеральних добрив. Значна частина ґрунтів тут є деградованими або засоленими. Бездумне використання водних ресурсів і агрохімікатів поглиблює вже існуючі і створює нові ризики. Республіка Узбекистан з її хронічним дефіцитом вологи і високими температурами є ідеальним полігоном ведення сільського господарства в посушливих умовах. Богарне рільництво і зрошувальне землеробство вимагають перегляду традиційних способів живлення рослин. Цю ж проблему ми спостерігаємо в південних регіонах України і Криму», — зазначив директор з розвитку компанії GREEN SOIL Сергій Рубан.

За його словами, наразі компанія працює над розробками оптимізації споживання мінеральних діючих речовин через зміну форм внесення, чітке узгодження живлення рослин етапами онтогенезу, використання біологічних і бактеріологічних компонентів. Наприклад, компанія випробовує бактеріологічні добавки в КАС зі США в умовах жорстких кліматичних умов Узбекистану та веде перемовини про виведення на український ринок  біопрепаратів, розроблених узбецькими фахівцями для засолених, закислених та інших ґрунтів, що потребують меліорації.


Для довідки: агрохімічна компанія GROSSDORF створена в 2016 році на основі поєднання українського і німецького досвіду роботи на агрохімічному ринку. Основними напрямками діяльності компанії є виробництво, імпорт, транспортування добрив, а також надання послуг з внесення безводного аміаку. Потужність виробництва рідких добрив КАС становить 350 тис. т/рік. Основна спеціалізація компанії — постачання основних добрив для точного землеробства.