ГраноТрейд вже закуповує пшеницю по форварду: 3 тис. грн/т

01 квітня 2019, 12:07 3041

ТОВ «ГраноТрейд» розпочало форвардну програму закупівель зерна пшениці врожаю 2019 року. В рамках цьогорічної кампанії планується закупити у сільгоспвиробників близько 500 тис. т пшениці.

Як говориться у повідомленні компанії, за умовами форвардного контракту сільгоспвиробник отримує авансовий платіж у розмірі 3 тис. грн за тонну під заставу майбутнього врожаю озимої пшениці, а остаточний розрахунок відбувається за ринковими цінами на момент поставки товару на елеватор.

«Відсоткова ставка за користування коштами від 10%. «ГраноТрейд» не вимагає укладення договору страхування врожаю, що спрощує процедуру укладення форвардного контракту. При цьому існують певні критерії відбору підприємств — успішний досвід вирощування сільськогосподарських культур (не менше 3 років), відсутність кредитних заборгованостей, а також позитивна ділова репутація», — говориться у повідомленні.

Компанія вже почала закупівлі. Як зазначають в «ГраноТрейд», учасники форвардної програми  задоволені умовами співпраці, а також індивідуальним підходом до роботи з клієнтами.

«Ми дуже оперативно уклали форвардний контракт з «ГраноТрейд», і це дало нам змогу вчасно провести весняну посівну та розрахуватися з усіма підрядниками. Тепер сподіваємося на сприятливі погодні умови, хороший урожай і вигідні ціни на нашу продукцію», — розповів директор ТОВ «Ситковецьке» Вадим Руснак.

Також уточнюється, що форвардні контракти в останні роки стають дедалі популярнішими серед виробників. Якщо раніше такі програми пропонували лише великі державні агропідприємства, то зараз учасниками форвардних програм є приватні компанії (зернотрейдери), у яких процедура оформлення і отримання авансу є значно простішою.


Для довідки: ТОВ «ГраноТрейд» — компанія, що спеціалізується на закупівлі зернових, бобових та олійних культур в українських сільгоспвиробників за спотовими та форвардними угодами. З детальною інформацією щодо програми співпраці можна ознайомитися на сайті компанії та за телефоном: +380443555515.