Grain Alliance планує взятися за органічні корми

04 травня 2018, 13:08 3803

Grain Alliance (ТОВ «Баришівська зернова компанія») має намір створити кормову базу для отримання органічного молока.

Про це повідомив перший заступник генерального директора підприємства Богдан Черемха, говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, під органічне землеробство було виділено площу 1600 гектарів на базі кормової сівозміни. У структурі посівної площі це культури кормової групи — люцерна, силосна кукурудза, однорічні кормові трави, органічна соя, спельта.

«Протягом двох років наша сівозміна перебувала у перехідному періоді… Компанія «Органік стандарт» сертифікувала 50% полів органічної сівозміни компанії, які відповідають вимогам європейських стандартів у вирощуванні органічних культур. У 2018 -2019 році 50% посівних площ залишаються в перехідному періоді, а повний цикл завершиться 100% сертифікацією полів у 2019 році», — сказав Черемха

Він відзначив, що за ці роки рівень урожайності спельти склав в межах 31-45,0 ц/га. У 2016 році середня урожайність була 44,1 ц/га, у 2017 році — 30,9 ц/га.

«В органічній сівозміні ми спельту вирощуємо вже третій рік в межах 226 — 470 га. ЇЇ попередником є багаторічні трави трьохрічного використання. Під посіви спельти вносяться органічні добрива. Вирощене зерно спельти з високим вмістом білка до 20 — 21%, з вмістом клейковини 38 — 42%, із збалансованим вмістом незамінних амінокислот. Спельту успішно закуповує Європа», — сказав заступник ген директора.

Також він поділився перспективами розвитку органічного землеробства.

«Під цю програму виділяються окремі складські приміщення, окрему техніка, яка використовується лише у технології вирощування органічних культур. У перспективі ми плануємо створити органічну кормову базу для отримання органічного молока», — сказав Черемха.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.