Fitch присвоїло рейтинги запланованим облігаціям Кернел

18 січня 2017, 09:26 2347

Fitch Ratings помістило під спостереження до списку Rating Watch «Позитивний» довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Kernel Holding S.A., холдингової компанії групи «Кернел», у національній та іноземній валюті.

Крім того, агентство присвоїло запланованим незабезпеченим доларовим єврооблігаціям компанії очікуваний рейтинг «B+ (EXP)». Про це AgroPortal.ua стало відомо з повідомлення Fitch Ratings.

Як пояснили в агентстві, статус Rating Watch «Позитивний» відображає можливості поліпшення ліквідності компанії, якщо вона успішно рефінансує значну частку свого боргу запланованими єврооблігаціями і подовжить термін ліній передекспортного фінансування.

За умов успішного виконання цих планів «РДЕ» «Кернела» у національній валюті може бути підвищений із рівня «B» до «B+», а РДЕ в іноземній валюті буде вище країнової стелі України «B-» і перебуватиме на одному рівні з РДЕ компанії в національній валюті.

«Фінальні рейтинги будуть присвоєні облігаціям після отримання остаточної документації, яка має відповідати інформації, наданій агентству Fitch раніше», — відзначили в рейтинговому агентстві.


Для довідки: «Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. З 2007 року акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі.

На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію компанія поставляє в більш ніж 60 країн світу. Переробні потужності «Кернел» складають 3 млн т насіння соняшнику на рік, що дозволяє отримувати 1,3 млн т соняшникової олії і близько 1,2 млн т соняшникової шроту.