Ферма LNZ Group опинилась під загрозою закриття через погані дороги

03 червня 2019, 10:10 2084

«Бель Шостка» розриває договір із найбільшим виробником молока на Білопільщині агрофірмою «Колос», підприємством групи компаній LNZ Group в Сумській області.

Про це йдеться у повідомленні агрофірми «Вікторія» (належить LNZ Group).

Як зазначається, причиною розірвання став незадовільний стан дороги до села Ганнівка-Вирівська, де знаходиться молочнотоварна ферма. Тому «Бель Шостка» з 1 липня припиняє приймання молока з ферми.

«Ми шукали шляхи, щоб зробити виробництво молока хоча б не збитковим, ми робили оптимізації і модернізації, але… Просто немає слів. 7500 літрів молока екстра класу ми щодня виробляємо, і тепер його не хочуть забирати через розбиту дорогу! Чи думає щось влада? Що робити нам: вирізати 1000 голів худоби, звільняти людей?», — говорить директор підприємства «Колос» Сергій Пасько.

За його словами, до липня залишилось зовсім мало часу, але поки що ніхто із чиновників не запропонував вихід із цієї ситуації.


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована компанія з 170-річною історією. Один із лідерів насіннєвого ринку України з багаторічним досвідом роботи з провідними міжнародними компаніями-селекціонерами з виробництва насіння кукурудзи, соняшнику, сої, пшениці, гороху, ячменю.

Компанія розвиває три напрямки бізнесу: агровиробництво (Agro), насінництво (Product) і дистрибуцію (Market). Обробляє 70 тис. га землі та має більше 3 тис. працівників у сезон.

До складу LNZ Group входить 33 агрофірми, а також спеціалізований завод з виробництва кукурудзи, багатофункціональний завод з виробництва насіння пшениці, ячменю, гороху, сої, соняшнику, льону, спельти, два елеватори в Черкаській і Сумській областях, 5 логістичних центрів і власний митний склад.