Ерідон збільшила земельний банк за рахунок нового придбання

19 липня 2018, 10:46 5314

Група компаній «Ерідон» завершила придбання компанії «Київ-Атлантик Україна», в результаті збільшивши свій земельний банк до 39 тис. га.

Як повідомили у компанії, таким чином був зроблений черговий крок до розвитку вертикальної інтеграції її бізнес-напрямків, що поєднують аграрне виробництво і комплексне його забезпечення насінням, добривами, засобами захисту рослин, агрономічним консалтингом, агротехнікою, а також проектування та будівництво сучасних потужностей для переробки і зберігання сільгосппродукції, передає Landlord.

«Рішення про придбання корпоративних прав в двох сільгосппідприємствах «Київ-Атлантик Україна» було прийняте у межах розвитку та диверсифікації діяльності групи компаній «Ерідон», а також розширення її агровиробничого напрямку. В результаті зазначеної угоди земельний банк групи компаній «Ерідон» збільшився до 39 тис. га», — розповіли в «Ерідоні».

Також в «Ерідоні» повідомили, що у найближчі плани групи компаній входить розвиток наявних бізнес активів та покращення їх показників.

Компанія VI2 Partners, яка в цій угоді виконувала роль фінансового радника «Київ-Атлантик Україна», повідомила, що сторони угоди затвердили і реалізували найбільш оптимальний сценарій врегулювання питань з кредиторами.

«Початковим сценарієм, запропонованим VI2 для «Київ-Атлантик», була реструктуризація боргу перед «Укрсоцбанком». Консультант працював над цим завданням у 2017 році протягом декількох місяців. В процесі роботи над цим «Київ-Атлантик Україна» прийняла рішення про продаж. Підготовка цієї процедури і власне угода зайняли близько 10 місяців. Ключовим завданням консультанта був супровід всієї процедури таким чином, щоб «Київ-Атлантик» закінчила співпрацю з банком максимально комфортно, без судових позовів і загроз репутації учасників, а покупець в результаті угоди посилив свої позиції на ринку і зміг використати весь потенціал в інтересах розвитку свого бізнесу», — розповіли у VI2 Partners.

В компанії підкреслили, що сторони залишились задоволеними виконаною роботою і отриманим результатом.


Для довідки: «Ерідон» — один з найбільших в Україні дистриб'юторів насіння, міндобрив та засобів захисту рослин, компанія має свої представництва у всіх регіонах України.