Епіцентр придбає у Case IH дев'ять найпотужніших в Україні тракторів

12 листопада 2019, 17:00 3156

Агрохолдинг «Епіцентр Агро», що входить до групи «Епіцентр К», у найближчі три роки планує придбати 9 тракторів Case IH Steiger Quadtrac потужністю 600 к. с. Перші три одиниці куплять уже у 2020 р.

Про це на міжнародній виставці сільгосптехніки AGRITECHNICA 2019 розповів головний інженер компанії Олександр Березюк.

«Протягом наступних трьох років придбаємо по 2-3 машини на кожен кластер. Це буде наша основна лінійка. Вони працюватимуть восени на основному обробітку ґрунту, а весною на закритті вологи», — зазначив Березюк.

За його словами, вибір на гусеничні трактори упав через можливість більш широко їх застосовувати у виробничому процесі.

«Ми зможемо вийти в поле ранньою весною, де через надміру вологи колісний трактор ще не пройде. Восени він працюватиме навіть у сніг та за легкого приморозку», — пояснює Березюк.

Трактор високопродуктивний. Там, де інші при збереженні вологи оброблять 100-200 га/добу, Steiger Quadtrac — щонайменше 450-500 га.

Про переваги моделі говорить і бізнес-менеджер САSE IH в Україні та Молдові Юрій Єгоров. «Цей трактор — найпотужнійший на ринку України. Він ефективно працює з ущільненнями грунту, які спостерігаються на 80% полів, і що важливо — не створює нових», — говорить фахівець.

Вага трактора складає 25 т, проте за рахунок гусениць вона рівномірно розподіляється по поверхні ґрунту, забезпечуючи площу контакту 6,7 м2.

Модель була розроблена 15 років тому і весь цей час постійно удосконалювалась. «Оновлення перш за все стосуються системи електроніки. Зараз вона дозволяє обмінюватися інформацією, слідкувати за витратами палива, проведеними технологічними операціями і навіть забезпечує можливість керувати трактором дистанційно», — додав він.


Для довідки: аграрний напрямок групи компаній «Епіцентр К» обробляє 120 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині та Київщині. До його складу входить 20 тваринницьких ферм та 8 елеваторів загальною потужністю близько 800 тис. тонн.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua