Епіцентр Агро відвів 77% площ под бізнес-привабливі культури

16 квітня 2021, 13:28 3027

«Епіцентр Агро» розпочав весняні польові роботи з посіву ярих культур — на сьогодні всі кластери холдингу включились в активну фазу проведення всього комплексу весняно-польових робіт.

Як говориться у повідомленні компанії, у цьому сезоні на підприємствах компанії понад 77% площ відведено під бізнес-привабливі сільгоспкультури.

В 2020/2021 маркетинговому році в структурі посівних площ агрохолдингу кукурудза займатиме 75 тис. га,  соняшник — 53 тис. га, в тому числі, високоолеїновий соняшник — 28 тис. га.

«Епіцентр Агро» продовжує розвивати власний насінницький напрямок. В Західному і Північному кластерах на Хмельниччині будуть висіяні під зрошенням насінницькі посіви гібридної кукурудзи на площі 630 га», — зазначає заступник керівника «Епіцентр Агро», директор з виробництва Богдан Черемха.

Під органічне землеробство в Хмельницькій області відведено 750 га, з них левову частину займатиме органічна соя — 420 га й органічна спельта — 330 га.

Також в рамках розвитку виробничого проєкту «нішеві культури» буде посіяно близько 400 га класичної полби і близько 700 га голозерного гарбуза.

Підприємства агрохолдингу відмовляються від використання сухих стартових добрив.

Напередодні посівної значні інвестиції були спрямовані на придбання нової високопродуктивної техніки — 4 нові посівні комплекси HorschMaestro, 2 обприскувачі JohnDeer та кілька ґрунтообробних агрегатів.

Також під урожай 2021 року якісно переглянутий гібридний склад кукурудзи: розширений портфель ранньостиглих і середньостиглих гібридів, зменшені площі під середньо-пізньостиглими  гібридами.


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить в топ-7 найбільших агрохолдингів в Україні та обробляє 160 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині, Житомирщині та Київщині. До його складу входять тваринницькі комплекси, насіннєві заводи та елеватори загальною потужністю 1,5 млн тонн.