Епіцентр Агро шукає нішу в переробці

15 жовтня 2020, 10:10 3867

Серед можливих напрямків диверсифікації, тобто розширення видів діяльності, компанія «Епіцентр Агро» розглядає створення потужного комплексу з переробки кукурудзи.

Про це повідомив власник «Епіцентр Агро» Олександр Герега під час свого візиту на Хмельниччину з нагоди технологічного запуску нового маршрутного елеватору на Закупнянському ХПП (Чемеровецький р-н).

«Ми вивчаємо можливість створення переробного комплексу, але це непростий момент. Поки що прискіпливо шукаємо свою нішу. Проте, скажу відверто, сьогодні справа це дуже непроста — зовнішні ринки не чекають від нас сільгосппродукції з додатковою вартістю, вони звикли отримувати від українських агровиробників сировину.

Змінювати цю парадигму треба разом із представниками профільних міністерств та відомств, зокрема, Міністерства закордонних справ, а також Мінагрополітики, яке, вважаю, потрібно відновити. Профільне міністерство повинно лобіювати інтереси аграріїв — це нормальне явище. Ми маємо поступово завойовувати ринки продукції з доданою вартістю», — зазначає Олександр Герега.

N.B. Епіцентр Агро запустив найбільший маршрутний елеватор на Хмельниччині

Заступник керівника «Епіцентр Агро» з елеваторного напрямку, керівник відділу трейдингу Світлана Нікітюк теж говорить, що сьогодні не є проблемою побудувати завод, а складніше потім реалізувати вироблену продукцію.

«Потрібно розуміти, що цей ринок вже сформований і структурований. Він такий же складний, як і олійний, де працюють лише 5 найбільших гравців. Відповідно, ми зараз вивчаємо ринок і знаходимося в пошуку ринків збуту. Якщо ми бачитимемо, що є попит, то будемо заходити в цю нішу», — зазначає Світлана Нікітюк.

Вона також додала, що компанія придивляється до виготовлення кукурудзяного борошна та більш глибокої переробки культури.

N.B. Епіцентр Агро зосередиться на оптимізації витратної частини виробництва


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до топ-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структурі «Епіцентр Агро» 20 тваринницьких ферм та 14 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання 1,5 млн т.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua