Елеватор ІМК встановив енергоощадливу сушарку

06 жовтня 2021, 13:58 3121

Нову зерносушарку встановили на елеваторы «Млибор» (Чернігівський кластер ІМК).

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Ми обрали зерносушарку Strahl 12000 FR, оскільки вона, по-перше, виготовлена відповідно до найсучасніших технологій, по-друге, і за розмірами, і за характеристиками відповідає потребам нашого підприємства», — пояснив голова правління ПрАТ «Млибор» Сергій Ярош.

За його словами, вона добре справляється з сушінням усіх типів зернових, а при сушінні кукурудзи в холодну пору року — одна з кращих у своєму сегменті.

«Це важливо для нашого регіону, бо протягом останніх сезонів ми збирали кукурудзу зі значним рівнем вологості. Strahl 12000 FR може просушувати на добу 850 тонн кукурудзи з вологістю 30% і більше, а з меншою (від 28%) — 1150 тонн. Також вона досить проста в управлінні й обслуговуванні, тож персоналу буде зручно з нею працювати», — додав Ярош.

Керівник елеватора також зазначив, що сушарка енергоощадлива й відповідає сучасним екологічним трендам. Витрати газу становитимуть близько 1,16 м3/т.

«Заощадження енергоносіїв можливе завдяки рекуперації тепла: додаткову енергію для сушіння вона отримує з теплого повітря, відпрацьованого після сушіння зерна. Крім того, ця сушарка створює менше шуму, ніж інші аналоги, і викидає менше пилу, а отже, безпечніша», — додав він.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $31,7 млн і EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.