Елеватор АгроВісти зробив один оберт з початку сезону

28 листопада 2019, 10:40 1704

Елеватор компанії «АгроВіста» (правонаступника «УкрАгроКом») на Кіровоградщині в поточному сезоні прийняв понад 60 тис. т кукурудзи, що перевищує його загальну місткість одночасного зберігання зерна.

Про це розповів керуючий підприємством Олександр Йоник, пише AgroTimes.

За його словами, справитися з таким обсягом зернової допомогло те, що одночасно з прийманням елеватор відвантажував зернову покупцям, а також розмістив частину зерна в пластикові рукави.

«Поточного сезону ми запакували в рукави близько 5 тис. тонн пшениці і 4 тис. тонн кукурудзи. Це близько шостої частини від обсягу наших стаціонарних місткостей для зберігання», — уточнив керівник.

Всього в 2019/20 МР елеватор прийняв і доробив майже 100 тис. т зернових і ще 15 тис. т соняшника, вирощених хліборобами господарства. На сьогодні з цього обсягу покупцям відвантажено вже більше 59 тис. т, що становить один повний оберт обсягу зберігання підприємства.


Для довідки: «АгроВіста» — правонаступник групи компаній «УкрАгроКом-Гермес Трейдинг». Це сільськогосподарська корпорація, яка спеціалізується на виробництві зернових і олійних культур, вирощуванні свиней і великої рогатої худоби, зерновій торгівлі. Земельний банк — 75 тис. га, загальна потужність зберігання зерна — 353 тис. т.