DuPont Pioneer вводить оновлену систему захисту насіння від підробок

22 грудня 2016, 12:31 8461

DuPont Pioneer Україна в сезоні 2017 року буде реалізовувати мішки насіння з оновленою голограмою третього покоління DuPont™ Izon®, відмітною ознакою якої є більш покращений матеріал етикетки і метод її нанесення.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Відзначається, що унікальну технологію захисту від підробок — голограму Izon® з фірмовим логотипом Pioneer, штрих-кодом та серійним номером, який можна перевірити на сайті або за допомогою спеціального сканера, на ринку насінництва України компанія вперше впровадила в 2010 р.

З часом для більш ефективного контролю та боротьби з реалізацією контрафактного насіння виникла необхідність вдосконалити систему. У сезоні 2016 р. компанія оновила елементи голограми, додавши QR-код, за допомогою якого можливо самостійно швидко перевірити оригінальність придбаного насіння, маючи безкоштовний додаток для смартфону.

Для уникнення можливості повторного використання пакувань наприкінці 2016 р. компанія DuPont Pioneer оголосила про впровадження третього покоління захисту, зміцнивши матеріал голограми та розташувавши її у місці прошивання мішку, таким чином після його відкриття голограма не зможе буде використана повторно.

У 2017 р. компанія буде реалізовувати мішки насіння із голограмами другого та третього поколінь.

За словами керівника проектів DuPont Pioneer Україна Наталії Літостанської, підроблене насіння стає великою проблемою для сільськогосподарської промисловості за останні декілька років. Придбане неоригінальне насіння не виправдовує очікуваний результат, загрожує втратою врожайності, загрожує втратою якісних характеристик отриманого врожаю, приносить значні фінансові збитки для агровиробника, може завдати шкоди навколишньому середовищу, а інколи — і здоров’ю кінцевого споживача.

«DuPont Pioneer прагне впевненості, що всі сільгоспвиробники, які вкладають гроші в насіння торгівельної марки Pioneer®, дійсно отримають оригінальне насіння. Тому ми постійно працюємо над вдосконаленням нашої системи захисту, — коментує Наталія Літостанська. — Ми хочемо наголосити, щоб наші клієнти купували товар лише в офіційних постачальників насіннєвого матеріалу торгівельної марки Pioneer та пильно приділяли увагу етикетці Izon®».

Компанія закликає у разі найменших підозр про підробку терміново телефонувати за номером безкоштовної інформаційної служби 0 800 309 309 чи/та зв’язатися із представником компанії DuPont Pioneer у регіоні для швидкої перевірки оригінальності продукту. Важливо зберігати зразки купленої продукції, а також необхідну документацію (рахунок, контракт, накладні, візитки та ін.). Компанія DuPont Pioneer, зі свого боку, гарантує дотримання конфіденційністі отриманої інформації та юридичну допомогу у зверненні до правоохоронних органів та суду.


Для довідки: DuPont Pioneer — провідний світовий розробник та постачальник сучасних технологій в галузі генетики рослин, який забезпечує високоякісним насінням сільгоспвиробників в більш ніж 90 країнах світу. Компанія Pioneer надає агрономічну підтримку та супровід з метою підвищення продуктивності і прибутковості аграріїв, а також прагне розвивати системи стійкого ведення сільського господарства у всьому світі.