Справа Агромарсу: Мешканців Гавриловки визнали потерпілими

17 вересня 2018, 15:36 2254

Печерський районний суд Києва визнав жителів Гаврилівки потерпілими в справі «Гаврилівських курчат», засновники яких влаштували незаконний курячий могильник під Києвом.

Про це поінформувала  ГО «Всеукраїнська організація "Зелений Фонд"на своїй сторінці у Facebook.

«Завдяки правовій допомозі наданій Адвокатське об'єднання «Правова та економічна безпека» членів ГО «Всеукраїнська організація «Зелений Фонд. Подолання гуманітарних та екологічних катастроф» Печерським районним судом м. Києва визнано потерпілими у кримінальному провадженні, яке розслідується Головним слідчим управлінням Національної поліції України щодо керівництва ТОВ «Комплекс «Агромарс» за фактом створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництва такою організацією, порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації підприємства, що спричинило тяжкі наслідки», — йдеться у повідомленні.


Для довідки: Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів на початку листопада 2017 року виявила скотомогильник поблизу  «Гаврилівського птахівничого комплексу». Тоді директор компанії «Агромарс» Олексій Марченко повідомив, що місяць тому відбулося відключення електроенергії, внаслідок чого був зафіксований падіж 64 тис. голів птиці.

У лютому 2018 року Держпродспоживслужба знову виявила велике звалище трупів птиці, яка утворилася поблизу птахофабрики. У компанії заявили, що продукти тваринного походження розміщені на майданчику тимчасово у зв'язку з зупинкою власного цеху з утилізації, що вийшов з ладу і не працює протягом двох тижнів.

Генеральна прокуратура і Національна поліція в червні 2018 року затримали бенефіціарів ТОВ «Комплекс «Агромарс» Марину та Євгена Сігалів і директора Олексія Марченко в рамках справи про заподіяння екологічної шкоди на загальну суму 253 млн грн. Пізніше Печерський районний суд Києва відпустив під заставу затриманих.